Besparen op een parketvloer in Zevenaar?


Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40% op de kosten!


Gratis - Vrijblijvend

Parketvloer Zevenaar

Toe aan een nieuwe vloer? Een parketvloer is in Zevenaar enorm populair. De houten planken geven je woning een warme en authentieke uitstraling. Er is in afwerking heel veel mogelijk, waardoor parket geschikt is voor elk type woning: traditioneel tot modern. Op zoek naar een vakman om je hierbij te helpen.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag krijg je zo snel mogelijk offertes toegestuurd (max. 5). Vergelijk de prijzen, en kies de parketteur met het beste aanbod: zo bespaar je tot wel 40% op jouw nieuwe vloer!

Op deze pagina gaan we dieper in op de verschillende parketvloeren die je kunt kiezen. We vertellen over verschillende legpatronen, je leest hoe parket wordt gelegd en je krijgt informatie over de prijzen. Tot slot vind je hier handige bespaartips!

Vakman voor installatie parketvloer nodig??

Op zoek naar een vakman voor het leggen van uw parketvloer?

Gratis offertes vergelijken

Vergelijk gratis offertes van vloerspecialisten uit je regio.

Bespaar op de kosten!

Ontvang meerdere offertes en bespaar op de prijs van een parketvloer!

Wat is een parketvloer?

Een parketvloer is een houten plankenvloer. Meestal is deze van massief hout, maar je kunt ook kiezen voor lamelparket of een halfmassief vloer. De planken worden verlijmd, vernageld of zwevend gelegd en qua uitstraling is er heel veel mogelijk. Zo kun je kiezen uit verschillende houtsoorten, verschillende breedtes en legverbanden, en je kiest gemakkelijk iets dat past bij jouw stijl.

Parketvloeren gaan met goed onderhoud een leven lang mee. Het is een grote investering ten opzichte van andere vloerafwerkingen, maar je bent ook verzekerd van hoge kwaliteit. Wil je een parketvloer laten leggen? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

wat is parket

Voordelen van parketvloeren

Waarom zijn parketvloeren in Zevenaar zo populair? Dat heeft onder meer te maken met de prachtige authentieke uitstraling en de lange levensduur. Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is hout geschikt voor ieder interieur.

De grootste voordelen op een rij:

 • Er is qua afwerking heel veel diversiteit mogelijk.
 • Een parketvloer gaat tot wel 60 jaar mee!
 • Oude parketvloeren zien er na een schuurbeurt weer als nieuw uit.
 • Parket isoleert uitstekend, beter dan andere vloeren.

Zijn er nadelen?

Een nadeel van een houten parketvloer is dat een grote investering is. De prijzen voor een parketvloer liggen bijvoorbeeld hoger dan de prijzen voor pvc of laminaat. Maar daar staat tegenover dat het hout enorm lang meegaat. En doordat het hout goed te onderhouden is, ziet het er ook na tientallen jaren nog als nieuw uit.

Daarnaast is het, vanwege de isolatie, niet de beste keuze om te combineren met vloerverwarming. Wil je toch vloerverwarming combineren met een parketvloer? Vraag offertes aanen vind een ervaren parketteur in je regio om de mogelijkheden te bespreken.Wat kost een parketvloer?

De prijzen van een parketvloer beginnen rond de €30,- tot €60,- per m². Hierbij gaat het om een lamelparket, dat bestaat uit verschillende lagen. Alleen de toplaag hiervan is echt eikenhout. Voor een lamelparket van 2 lagen liggen de kosten iets hoger, rond de €40,- tot €120,- per m².

Voor een echt massief houten parketvloer betaal je iets meer: rond de €50,- tot €175,- per m². De exacte prijs hangt hierbij volledig af van de keuze voor de houtsoort. Houd er wel rekening mee dat je te maken hebt met snijverlies: je hebt dus ongeveer 5% meer hout nodig dan het totale oppervlak. Daarnaast liggen de kosten voor een ondervloer rond de €2,- tot €10,- per m².

Let op: bij het berekenen van de totaalprijs voor het materiaal, moet je ook rekening houden met ongeveer 5% zaagverlies. Je moet dus meer bestellen dan dat je daadwerkelijk nodig hebt.

Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag dan gratis offertes aan en ontdek wat een pakketspecialist in uw regio rekent.

Parketvloer: prijzen 2024

Soort parket Prijs per m²* Omschrijving
Lamelparket (3-laags) €30,- tot €60,- Toplaag: (eiken)hout
Onderlagen: vurenhout
Lamelparket – multiplank (2-laags) €40,- tot €120,- Toplaag: (eiken)hout
Onderlaag: multiplex
Massief houten vloer €50,- tot €175,- Volledig (eiken)hout
Ondervloer €2,- tot €10,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. het leggen.

Bovenstaande kosten zijn de materiaalkosten exclusief het leggen. Voor het leggen van de parketvloer betaal je vanaf €12,- tot €30,- per m². De exacte kosten hangen onder meer af van de legmethode. Zwevend is het voordeligst: hiervoor beginnen de arbeidskosten vanaf €12,- per m². Voor een luxe visgraat parket in Zevenaar betaal je vanaf €30,- per m².

Parketvloer leggen: kosten 2024

Legmethode Prijs per m²*
Zwevend vanaf €12,-
Verlijmd vanaf €17,-
Vernageld vanaf €20,-
Visgraat vanaf €30,-

* Dit zijn richtprijzen voor het leggen van parket.


Besparen op de kosten van jouw nieuwe parketvloer in Zevenaar?

Vergelijk gratis offertes en vind de goedkoopste parketteur in je regio!
Gratis offertes vergelijken!

Parketvloeren Zevenaar: soorten

Met de keuze voor een parketvloer alleen ben je er nog niet: er zijn heel veel parketvloeren in Zevenaar verkrijgbaar. Het is belangrijk dat je kiest voor een vloer dat past bij jouw interieur, je budget én voldoet aan je wensen. Een parketteur helpt je met het maken van de juiste keuze. Je hebt onder meer de keuze uit massief parket, samengesteld parket of een bamboe parket.

Hieronder lees je meer over de verschillende soorten parketvloeren waar je uit kunt kiezen. Besparen? Vergelijk gratis offertes!

soorten parketvloeren

Massief parket

Een massief parket wordt in Zevenaar ook wel een ‘echt parket’ genoemd. Dit bestaat uit massief houten planken van 6 tot 9 millimeter dik. Door deze dikte gaat een massief parket zo lang mogelijk mee: slijtage kost meer tijd en door de dikte is het mogelijk om de vloer meerdere keren goed te schuren, zodat het er weer als nieuw uitziet.

Bij een massief parket heb je de keuze uit planken van verschillende lengtes, breedtes, houtsoorten en kleuren, zodat je gemakkelijk een vloeroppervlak samenstelt dat voldoet aan al je wensen. Dit is wel de meest kostbare optie, voor massief hout betaal je gemiddeld €50,- tot zelfs €175,- per m².

Samengesteld parket: halfmassief

Wie de stijl van een massief houten vloer wil nabootsen, maar een klein budget heeft, zijn samengestelde parketvloeren een betere optie. Dit noemen we ook wel een halfmassief vloer. De bovenkant van het parket is echt hout: vaak eikenhout, alhoewel andere houtsoorten ook voorkomen.

De onderste helft van de planken bestaat echter uit samengeperste houtvezels of een ander materiaal. Hierdoor is de prijs een stuk goedkoper. Het voordeel hiervan is dat de plankenvloer minder werkt bij vocht en temperatuurverschillen, waardoor er geen naden ontstaan. Wel is het goed om te weten dat samengestelde parketvloeren minder lang meegaan, gemiddeld 30 tot 40 jaar.

Lamelparket Zevenaar

Lamelparket in Zevenaar bestaat ook uit meerdere lagen, waarvan alleen de toplaag massief hout is. De onderlaag is vaak 10 tot 16 millimeter dik en bestaat uit multiplex. Dit is wederom een stuk voordeliger dan massief houten vloeren.

Vaak is het lamelparket verkrijgbaar met een mes en een groef. Hiermee klikt de parketteur de verschillende planken in elkaar. Er is geen apart legsysteem nodig, waardoor het lamelparket snel en vakkundig geplaatst is.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste parketvloer?

Kom direct in contact met een parketteur in je eigen regio en profiteer van scherpe prijzen.
Bel: 085 500 1342

Nu bereikbaar.

Fineerparket

De volgende optie is fineerparket. Dit is een goede optie voor iedereen met een klein budget. Ook hier bestaat alleen de toplaag uit massief hout. In tegenstelling tot lamel- of samengesteld parket, is de toplaag hier slechts 1 millimeter dik. Schuren is dus niet mogelijk, en de levensduur is minder lang: gemiddeld 10 tot 15 jaar.

Fineer is stabiel en werkt minder bij temperatuurverschillen. Dit houdt de uitstraling van de vloer mooi en zorgt voor minder slijtage.

Bamboe parket

Wil je graag een houten vloer maar vind je duurzaamheid belangrijk? Kijk dan naar bamboe parket. Dit wordt gemaakt van bamboeplanten: omdat die al in 5 jaar volgroeid zijn, is het een stuk duurzamer dan echt hout.

Een bamboe parketvloer heeft een prachtige uitstraling, en dat is niet het enige voordeel:

 • Bamboe heeft een hoge vezeldichtheid en is daarmee heel hygiënisch. Het is een uitstekende keuze als je allergieën hebt.
 • Bamboe is beter bestand tegen temperatuurschommelingen en vocht, daardoor werkt het minder dan massief hout.
 • Bamboe hout is eenvoudig in onderhoud.

Verouderd parket

In klassieke huizen of monumentale panden kiest men vaak voor een verouderd parket. Dit parket krijgt door een unieke afwerking een verouderde uitstraling. Dit past goed bij de authentieke sfeer van het huis.

Hoe wordt deze verouderde stijl aangebracht?

De planken worden getrommeld, waardoor er kleine beschadigingen in het oppervlak ontstaan. Deze zorgen voor de authentieke uitstraling. Daarna worden de planken vaak geolied.

Keramisch parket Zevenaar

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om iets anders dan een houten parket te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een keramisch parket in Zevenaar.

Wat is dit?

Dit parket bestaat uit tegels. Deze tegels hebben de uitstraling van echt hout: zelfs de nerven zijn hierin nagebootst. Tegels hebben een paar voordelen ten opzichte van hout. Ze zijn heel dun, en geleiden warmte goed. Heb je dus vloerverwarming in je huis, dan is het aan te raden om tegels te gebruiken. Hiermee haal je een hoger rendement.

Met tegels kun je verschillende houtsoorten nabootsen. Eiken is populair, maar ook Afzelia of Bamboe is een optie.

geschikte houtsoorten voor parketvloeren

Welke soorten hout zijn geschikt?

Voor parketvloeren in Zevenaar zijn meerdere houtsoorten geschikt. Doe goed onderzoek, en kies een houtsoort die past bij jouw situatie. Elke soort hout heeft namelijk zijn eigen eigenschappen, voor- en nadelen en prijs.

Dit zijn een aantal soorten hout die geschikt zijn voor je parketvloer:

 • Eiken: afkomstig uit Europa en het Midden-Oosten. In eikenhout vind je grove vlammen en spiegels terug, wat zorgt voor de charmante uitstraling. Het zit in duurzaamheidsklasse 2 en is daarmee geschikt voor intensief gebruik.
 • Afzelia: dit is een verzamelnaam voor verschillende houtsoorten, afkomstig uit Afrika. Ze zijn duurzaam, sterk en heel stabiel waardoor het zowel binnen als buiten gebruikt wordt.
 • Maple: dit hout heeft een hele luxe uitstraling. Het heeft een bescheiden vlampatroon en zorgt hierdoor voor een hele rustige vloer, zonder te veel opdruk.
 • Wengé: een tropisch hardhout afkomstig uit Oost-Afrika. Dit heeft een donkere kleur en is heel sterk en stabiel. Het is daarom al jarenlang één van de populairste houtsoorten voor vloeren.
 • Bamboe: voor een duurzaam alternatief is bamboe een goede keuze. Het is hygiënisch en heeft doorgaans een lichte kleur.
Let op: dit zijn slechts een aantal van de meest populaire houtsoorten. Uiteraard heb je nog veel meer keuze. Door je persoonlijk te laten informeren weet je zeker dat je de juiste houtsoort kiest!

parketvloeren laten leggen

Parketvloer leggen

Het leggen van een parketvloer wordt op verschillende manieren gedaan: zwevend, lijmend of vernageld. Welke methode de beste keuze is, hangt vooral af van je eigen voorkeuren en budget. Zwevend leggen is bijvoorbeeld de goedkoopste optie, maar wil je dat de parketvloer stabieler is, dan is verlijmen of vernagelen een betere optie.

Hieronder lees je precies wat de methodes inhouden. Wil jij een parketvloer in Zevenaar laten leggen? Start dan nu je gratis offerteaanvraag en bespaar op de kosten!

Zwevend: met ondervloer

Een zwevende parketvloer komt regelmatig voor: dit is de goedkoopste methode. Onder de vloer komt een ondervloer te liggen. De vloer zelf wordt hier bovenop gelegd. Om ervoor te zorgen dat de vloer niet gaat verschuiven tijdens het ‘werken’ kun je drie verschillende methodes toepassen:

 • Met nadenlijm: door de naden van de planken aan elkaar te lijmen, ontstaat er een grote ‘plaat’ en ontstaan er geen naden.
 • Met plintveren: onder de plint komen veren te zitten, die alle planken tegen elkaar aan duwen. Dit zorgt voor hetzelfde effect.
 • Klikverbinding: dit houdt in dat de planken met een kliksysteem in elkaar geklikt worden, waardoor er geen naden ontstaan.

Deze methode kost je gemiddeld vanaf €12,- per m².

Verlijmd: weinig contactgeluid en strakke vloer

Een andere optie is verlijmen. Dit zorgt voor een steviger resultaat wat minder werkt bij temperatuurwisselingen.

Gaat het om een betonvloer met dekvloer? In dat geval worden de vloerplanken gewoon rechtstreeks op het oppervlak gelijmd. Heb je een oude houten vloer, dan is een tussenplaat noodzakelijk. Meestal is dit een spaanplaat van ongeveer 12 millimeter dik. Deze zorgt voor extra stabilisatie.

Het voordeel van deze methode is dat er bijna geen loopgeluid is: het is dus ook geschikt voor houten vloeren op verdiepingen.

Vernagelen: strakke vloer en hout komt niet los

Een volgende optie is vernagelen. Hierbij vernagel je de verschillende planken aan elkaar, zodat deze niet uit elkaar gaan staan wanneer het hout gaat ‘werken’. Uiteraard wordt het vernagelen zo gedaan, dat de nagels van bovenaf niet zichtbaar zijn.

Deze methode lijkt verder op zwevend leggen: de planken worden tegen elkaar gehouden, waardoor een grote ‘zwevende’ plaat ontstaat. Het voordeel van deze methode is dat je direct over de vloer heen kunt lopen na het plaatsen. Een mogelijk nadeel is dat het duurder is dan zwevend leggen. Ook is het verwijderen van de vloer iets minder makkelijk.

visgraatvloer patroon voor parket

Visgraatvloer Zevenaar

Eén van de grootste trends de laatste jaren, is de visgraatvloer in Zevenaar. Een parketvloer in visgraat legverband heeft een hele luxe uitstraling en geeft jouw interieur net iets extra’s.

De naam visgraatvloer heeft vooral te maken met het legverband. Vaak worden er relatief korte planken gebruikt, die de vakman haaks op elkaar legt. Hierdoor ontstaat een trapsgewijs patroon, dat veel mensen doet denken aan een visgraat.

Is een visgraatvloer leggen moeilijk?

Nee: maar het is wel belangrijk dat dit goed gedaan wordt. Bij een dergelijk patroon is het makkelijk om de vloer per ongeluk scheef te leggen, wat ervoor zorgt dat de hele vloer scheefligt. We raden je daarom aan om een vakman in te huren: hij legt jouw visgraat parket in Zevenaar snel en netjes, zodat het zo lang mogelijk meegaat.


Parket laten leggen door een parketteur in Zevenaar?

Kom direct in contact met een specialist in jouw regio en profiteer van scherpe prijzen!
Bel: 085 500 1342

Nu bereikbaar.

Parketteur Zevenaar inschakelen: de voordelen

Voor het plaatsen van je nieuwe parketvloer, schakel je het beste een parketteur uit Zevenaar in. Hij geeft persoonlijk advies met betrekking tot de houtsoort en het legverband en zorgt er bovendien voor dat de plankenvloer snel is geplaatst. Dit scheelt jou heel veel energie en frustraties.

De grootste voordelen van een parketteur:

 • Hij geeft jou een persoonlijk advies met betrekking tot houtsoort, afwerking en legverband.
 • Je ben verzekerd van het mooiste resultaat en de langste levensduur.
 • Parketvloeren zijn snel en vakkundig geplaatst.
 • Door je parketvloer te laten leggen, bespaar jij jezelf waardevolle tijd en energie.


Recent aangevraagde parketvloer offertes:


Plaatsen visgraatvloer in Nijmegen
Lamelparket in Arnhem
Parket met ondervloer in Ede
Bamboe parket in Apeldoorn
Keramisch parket in Doetinchem
Parketvloer leggen in Harderwijk
Eiken parketvloer in Tiel
Parketvloer met plintveren in Zutphen
Wengé parketvloer in Wageningen

Parketvloer kopen? Hierop moet je letten!

Een parketvloer kopen in Zevenaar is niet iets dat je elke dag doet. Het is dus belangrijk om je goed in te lezen, zodat je zeker weet wat je precies wilt en welke houtsoort de beste keuze is. Hieronder geven we je een paar aandachtspunten om rekening mee te houden met de aanschaf van jouw nieuwe parketvloer.

Wat betekent de duurzaamheidsklasse?

Bij de keuze voor het hout is het belangrijk om te kijken naar de duurzaamheidsklasse. Deze geeft aan hoe lang een bepaalde houtsoort ongeveer meegaat. Er zijn 5 duurzaamheidsklasses: klasse 1 gaat het langst mee. Voor vloeren zijn de meeste duurzaamheidsklasses geschikt. Ga je voor een vloer die intensief gebruikt wordt, dan raden we je aan te kiezen voor duurzaamheidsklase 1 of 2. Voor minder intensieve vloeren is duurzaamheidsklasse 3 of 4 ook een optie. In duurzaamheidsklasse 2 vind je houtsoorten zoals Eiken en Red Cedar. In klasse 3 vind je houtsoorten zoals bamboe, Tigerwood en Douglas.

Welke ondervloer heb ik nodig?

Als je kiest voor een zwevende parketvloer, dan heb je een ondervloer nodig. Deze zorgen voor stabiliteit, isolatie en zorgen ervoor dat de vloer netjes op z’n plek blijft liggen. Meestal is een ondervloer van 4 tot 7 millimeter voldoende. Bij een bovenverdieping is een goede ondervloer belangrijker dan op de begane grond, omdat een goede geluidsisolatie hier belangrijker is.

Let op: heb je vloerverwarming? Kies dan voor een ondervloer die warmte goed geleid, zodat er geen warmte verloren gaat.

Afkomst van het hout

We raden je ook aan te kijken naar de afkomst van het hout. Kies in ieder geval voor hout met het FSC-keurmerk. Dit geeft aan dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Zo kies je voor een milieuvriendelijke houtsoort.

Wil je meer weten over de afkomst van het hout en het belang van duurzaam beheerde bossen? Lees dan verder op fsc.nl

Hoe bespaar ik op de kosten van een parketvloer?

Zo bespaar je op de kosten:

 • Kies een vakman in je eigen regio: zo bespaar je op de voorrijkosten.
 • Help mee: door zelf de oude vloer te verwijderen kan de vakman direct aan de slag, en houd je de arbeidskosten zo laag mogelijk.
 • Regel een kwantumkorting: vraag je buren of zij ook interesse hebben en schakel één parketteur in. Zo houd je de prijs per vierkante meter zo laag mogelijk.
 • Kies voor een goedkope houtsoort: zo heb je dezelfde authentieke uitstraling tegen een lage prijs.
 • Vergelijk gratis offertes: kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs.

parket specialisten inschakelen

Parketvloer nodig? Vergelijk gratis offertes!

Toe aan een nieuwe parketvloer in Zevenaar? Met de hulp van een ervaren parketteur ben je verzekerd van het mooiste resultaat. Je krijgt een persoonlijk advies en de vloer is snel en vakkundig geplaatst. Op zoek naar een vakman in je eigen regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende parketteurs in je regio. Vergelijk het aanbod en kies de vakman met de scherpste prijs. Je bespaart tot wel 40% op de totaalprijs. Geen zorgen: want de aanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.


Gratis offertes vergelijken!